جمعه ۱۴ اردیبهشت ۰۳

تفاوت کافه و کافی شاپ در چیست؟

۱۵ بازديد

کافه و کافی شاپ درکلمه کاملا شبیه بهم اند که ممکن است شما با خود فکر کنید که این صرفا خلاقیت در واژه پردازی یا بازی با کلمات است اما واقعیت امر این است که اینها تفاوت بسیاری از لحاظ مواد غذایی سرو شده و منو ، دکور و غیره دارند و هردو هویت خود را از دورهم جمع شدن دو یا چند نفره و لذت بردن از مزه های مختلف و موسیقی ملایم و… بدست آورده اند. روز به روز کافه و کافی شاپ در تلاش اند تا با آفرینش فضایی مناسب تر بیشتر و بیشتربه هویت آرمانی کافه وکافی شاپ نزدیک شوند.

فرهنگ کافه و کافه نشینی و کافی شاپ در ایران هر روز بیشتر از دیروز در حال جا افتادن است و افراد بالاخص جوانانی که هر روز بیشتر با آداب ورسوم این فرهنگ اخت می شوند، در حال افزایش است. شاید در چند سال قبل شاهد ٣ الی ۴ کافی شاپ یا کافه در یک محل بودیم اما امروز شاهد ٣ الی ۴ کافه در یک خیابان هستیم و هر روز عده بیشتری به راه اندازی کافی شاپ علاقمند می شوند و این نشان از استقبال بسیار مردم دارد.

١- کافی شاپ فانتزی و تجاری:

معمولا فضاهای دم دستی یا امکان آسان از نوشیدنی ها که در پاساژها و فروشگاه های زنجیره ای به وفور می توان از آن ها یافت. فضاهایی موقت و دکوری برای آن پیش بینی نمی شود و با علائم ساده و امکانات ساده

٢-کافی شاپ سنتی و نیمه تجاری:

معمولا فضاهایی که به خاطر قدمت و تاریخ شان مورد نظر و عنایت عامه ی جامعه قرار می گیرند این کافه ها معمولا در قسمت های قدیمی یک شهر وجود دارند. از نظر تجهیزات کافی شاپ کمی از کافی شاپ فانتزی و تجاری پیشرفته تر و معمولا ساختار قدیمی خود را حفظ می کنند. 

ولی در اصل بیشتر به محلی مانند یک رستوران کوچک اتلاق میشود!

در مورد تفاوت کافه و کافی شاپ باید بگویم که، کافی شاپ چیزی بین کافه و رستوران است که هم قهوه و انواع نوشیدنی ها در آن سرو میشود و هم غذای گرم و سرد. از زمان فراگیر شدن قهوه، کافی شاپ در ایران، محلی برای سرو قهوه و دورهمی مشتریان و افراد و محلی برای شعرخوانی و کتاب خوانی بوده است. به همین دلیل از همان ابتدا چیدمان و دکوراسیون کافی شاپ ها بصورت گفتگو محور و دور همی چیده می شود. در نوع چیدمان کافی شاپ، می توان میز و صندلی ها را جلوی کافیشاپ و در محیط باز و تراس طراحی کرد تا مشتریان با حال و هوای بهتر و استمشام هوای تازه، از غذایی که سفارش داده اند بیشتر لذت ببرند.

در کافی شاپ ها منو را روی میز قرار می دهند و گارسون برای گرفتن سفارش، سر میز حاضر می شود و سفارش را می گیرد و غالبا هزینه بعد از صرف سفارش پرداخت می شود. در کافی شاپ، تعداد پرسنل با توجه به حجم آن بیشتر از کافه است. و هزینه آن نسبت به کافه با توجه به هزینه پرسنل، مکان و هزینه های راه اندازی کافی شاپ گران تر است و البته هزینه آن از رستوران کمتر است.

در کافی شاپ قهوه یا لوازم جانبی کافیشاپ آن به فروش می رسد اما در کافه فقط قهوه سرو می شود.

نکاتی برای تشخیص یک کافی شاپ حرفه ای:

استشمام بوی و عطر قهوه مرغوبِ درست رُست شده، در بدو ورود به کافی شاپ به جای هر بوی دیگری

یک اسپرسوی حرفه ای سرو کند.

کف کاپوچینو را درست و حرفه ای و راحت برای جدا خوردن از قهوه، درست کنند.

قبل تحویل سفارش گوشتان را تیز کنید تا صدای دستگاه آسیاب قهوه رابشنوید که نشان از حرفه ای بودن کافی شاپ است زیرا اگر بلافاصله قبل دم کردن قهوه را آسیاب شود، قهوه لذیذتر خواهد شد

همان مثل معروف” تناسب ظرف و مظروف”. هر نوع از قهوه باید در فنجان و یا ماگ مناسب و غذاها در ظرف متناسب با نوع غذا سرو شود.

کافه های لوکس و بورژوایی:

معمولا فضاهای قدیمی و نسبتا جدیدی هستند که اقشار اشرافی و ثزوتمند در آن حضور پیدا می کنند و معمولا نگاهی تشریفاتی و کاملا پرستیژ مدار هستند که برای خودنمایی و خودشیفتگی و جلب توجه میان این قشر مرفه پیش بینی شده است و معمولا دکوراسیونهای پر هزینه و پر کاری دارند. شاید کافه فرنگی بورژوایی عبارت نزدیکی به این نوع کافه ها باشد.

کافه خرده بورژوایی و خرده فرهنگی:

این نوع از کافه های مرسوم بیشتر در حوزه برندینگ و معرفی خود به عنوان یک کافه ی تک بنا می شوند و اقشاری همچون هنرمندان مشهور و ورزشکاران ثروتمند و خرده بورژوای فرهنگی را پذیرا هستند. محل هایی نسبتا لوکس و به اصطلاح ولخرج برای دکوراسیون و مبلمان و نظیر این ها... و بیشتر هویتی مد نظر آنها ست که معرفی شوند ( برندینگ) و در جامعه معروف و مشهور باشند...

کافه دانشجویی ، فرهنگی:

کافه های فرهنگی که بیشتر از معرفی برند و هزینه های گزاف برای دکور و خاصیت جذب افراد مشهور ، ساده تر و با رویکردی دانشجویی و جذب رهگذران عامه ی جامعه و دکوراسیون هایی که معمولا قاب عکس نویسندگان و کارگردانان مطرح را به دیوار می کویند و در فضاهای اصلی شهر حضور دارند و هزینه نسبتا پایین تری برای نوشیندنی ها و فست فود ها پرداخت می شود. معمولا گپ و گفتگو های شاعرانه و هنری در آنها برپا می شود و بیشتر مشتری محور هستند تا مخاطب محور.

کافه مولف ( خاص ) :

کافه هایی هستند که مشخصه ظاهری از نام و نشان آنها و گاه شعار تبلیغاتی و فرهنگی آنها می تواند آنرا از دیگر دسته ی کافه های متمایز کند. معمولا تمایز در نحوه ی برخورد و فعالیت ها در این کافه ها مورد نظر است. از حواشی و اتفاقات معمول یک کافه به دور هستند و نقش اندیشه گرایی و تفکر در آن ها دیده می شود و بیشتر مبنای فکری و ذهنی در آنها موج می زند. معمولا از ایده آل گرایی صرف فاصله می گیرند و از تشریفات و تجملات به دور هستند و تمرکز روی فضا و نگاه را در نظر می گیرند و مخاطب محور هستند تا مشتری محور. این فضاها شاید در هر منطقه ای یافت نشود و معمولا متفکرین و اهالی اندیشه در آن حضور دارند و حتی برای پخش موسیقی در فضای سالن خود مبنا را نوازش موسیقایی گوش و زیبایی شناسی شنیداری در نظر می گیرند. دکورهایی مختص خود دارند و شاید از قواعد و اصول یک کافه استاندارد فاصله بگیرند و با اتفاقات نو و فکری همواره برای مخاطب نماینده ی فضای فکری و معنوی هستند تا پاتوق یا محل دائمی برای حضور فیزیکی.

کافه در فرهنگ لغت معین به معنی همه ی مردم و در فرهنگ لغت دهخدا به معنی ،جای عمومی برای نشستن و صرف قهوه و چای و غیرهمی باشد. اما کافه به معنای عمومی مکان آن به محلی گفته می شود که افراد به دلخواه خود تنها یا با دوستان و هم قطارانشان برای صرف چای یا قهوه به همراه کیک . شیرینی، در آن حضور پیدا می کنند. کافه ها قرار نیست خلوت باشند و اما می توانند محیطی دنج باشند برای خلوت کردن روحی و ذهنی. از دیگر تفاوت کافه و کافی شاپ این است که، کافه ها بیشتر از کافی شاپ ها تبدیل به پاتوق می شوند و این امر به سبب فضا و اتمسفر حاکم بر کافه هاست.

منبع : ویرگول

بهترین کافه های تهران

ما از کافه گردی های شخصی خودمان و مشاهدات مان، نظرات کاربرانی که برای اولین بار از این کافه ها دیدن کرده اند، نظرات مشتریان دائم که در گوگل مپ، اینستاگرام و  کلیه شبکه های اجتماعی در این باره نظر داده اند استفاده کرده و بر اساس 4 معیار زیر کافه ها را در مناطق مختلف تهران معرفی کرده ایم:

  • کیفیت غذا
  • هزینه و قیمت
  • فضای کافه
  • کیفیت سرویس دهی

شمال تهران


1- کافه ژینورا (شهرک غرب-خاص و دوستانه)

address   آدرس: شهرک غرب – خیابان حافظی – جنب مرکز خرید آرن – کافه ژینورا
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.